نوشته شده توسط : breketid

به گزارش سیاسی ایرنا، 'علی اكبر صالحی' در پیامی به ششمین همایش امام خیمنی (ره) و سیاست خارجی كه صبح امروز سه شنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: ملت های بیدار شده كه رنگ و بوی اسلام خواهی در كلام و شعارشان به وضوح قابل مشاهده است می خواهند در تعیین سرنوشت خود مشاركت داشته باشند، مشاركتی در جهت منافع ملی و ایدئولوژیك خودشان.

وی تصریح كرد: بیداری اسلامی مهم ترین مولفه بسیج آحاد مردم و بهره گیری از حس ضد استعماری ملت هاست، استعمار و استبداد هدف مشترك نهضت های بیداری بوده است.

صالحی در ادامه پیام خود خاطر نشان كرد: یكی از مسائل مثبت در موفقیت نهضت بیداری ایران در مصاف با استعمار و استبداد باور به نقش سازنده و تاثیرگذار دین در تحولات عصر حاضر بود.

صالحی در بخش دیگری از پیام خود تاكید كرد: ایمان به خدا و گام نهادن در این طریق موجب حركت، بیداری و وحدت می شود و نتیجه آن پیشرفت و عدالت است. گام نهادن در این مسیر نیاز به رهبری عالم، بصیر و توانا دارد تا به وسیله آن گمراهان را از ظلمات به نور سعادت هدایت كند و مردم را به سوی صلاح و رستگاری در دنیا و آخرت سوق دهد.

ادامه دارد ...

سیام**9129**9132**



:: برچسب‌ها: خانواده , سفید , لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

'سیدجلال الدین عارفیان ' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مبلغ یارانه خرداد ماه همانند ماه های گذشته 45 هزار و 500 تومان برای هر نفر است كه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد صحت شایعات درباره انتخاب وی به عنوان رییس سازمان هدفمند كردن یارانه ها، گفت: این گمانه زنی ها شایعه بوده و صحت ندارد.

معاون امور یارانه های مستقیم سازمان هدفمند سازی یارانه ها اظهار داشت: در جریان اینكه چه كسی رییس سازمان هدفمند سازی یارانه ها می شود نیستم .

گفتنی است هفتم خرداد ماه 'بهروز مرادی' رییس سابق سازمان هدفمندی یارانه ها از سوی رییس جمهوری به سمت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی منصوب شد.

اقتصام** 9141**1319



:: برچسب‌ها: تورنتو ,
:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

جورج سوروس گفت که رهبران اروپا متوجه "ماهیت این بحران" نیستند

جورج سوروس سرمایه دار مجارستانی - آمریکایی به رهبران اروپا هشدار داد که فقط یک فرصت سه ماهه برای نجات یورو دارند.

جورج سوروس گفت به اعتقاد او در پی انتخابات ماه جاری در یونان دولتی سر کار خواهد آمد که مایل به تن دادن به شرایط اعمال شده اتحادیه اروپا در ازای پرداخت وام باشد.

او گفت اقتصاد آلمان در فصل پاییز سال جاری به تدریج ضعیف تر خواهد شد و دست آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان را در ارائه کمک به کشورهای بحران زده بسیار تنگ تر خواهد کرد.

آقای سوروس گفت که رهبران اروپا متوجه "ماهیت این بحران" نیستند.

او گفت در حالی که رهبران کشورهای اروپایی بر میزان بدهی ها تمرکز داشتند، بحران اقتصادی "بیشتر یک مشکل بانکی و رقابتی" بوده است و به همین دلیل آنها شیوه های نادرستی را برای حل مساله به کار گرفته اند.

او گفت: "شما نمی توانید بدهی را با کوچک کردن اقتصاد کاهش دهید و تنها با گسترش آن می توانید از این بحران نجات پیدا کنید."

آقای سوروس که در کنفرانسی در ایتالیا صحبت می کرد به طرح های ریاضت اقتصادی اشاره کرد که در سراسر اروپا به اجرا گذاشته شده است. طرحهایی که تعداد زیادی از سیاستمداران و ناظران آن را زیر سئوال می برند.

آقای سوروس گفت که بدون داشتن طرحی که به رشد اقتصادی کمک کند تا دولتها بتوانند از این طریق بدهیهای خود را بپردازند، زمان زیادی برای نجات یورو باقی نمانده است.

بنا به گزارش سازمان اعتبارسنجی "استاندارد اند پورز" احتمال اینکه یونان در ماههای آینده از حوزه یورو خارج شود حداقل یک به سه (حدود ۳۳ درصد) است.

بنا به این گزارش بعید است که کشورهای دیگر راه یونان را در پیش گیرند چرا که آنها شاهد نتیجه مشکلات اقتصادی این کشور بوده اند و اگر یونان از حوزه یورو خارج شود، مقامهای اروپایی از کشورهای دیگر بیشتر حمایت خواهند کرد.

این گزارش هشدار می دهد که اگر چنین حمایتی ایجاد نشود احتمال بازسازی اعتماد به موسسه های اصلی مالی در حوزه یورو در مدت زمانی کوتاه مورد تردید خواهد بود.



:: برچسب‌ها: مرخصی , قرمز ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

'رمضان مقصودلو' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شورای اقتصاد قیمت تضمینی خرید سیب زمینی را هر كیلو گرم یك هزار و 500ریال اعلام كرد در حالی كه قیمت تمام شده برای كشاورز 3هزار ریال است.

وی اظهارداشت: شرایط جوی خاص از اواخر سال 90 تا بهار 91 كه سرما و گرمای زیاد را به همراه داشت، موجب كاهش عملكرد در واحد سطح و در نهایت كاهش كمی و كیفی سیب زمینی شد.

وی تاكید كرد: دولت تمهیدات لازم در جهت حمایت از كشاورز و جبران خسارات وارده را به عمل آورد و با توجه به گرانی نهاده های كشاورزی و حامل های انرژی، آن بسته حمایتی را كه وعده داده بود، عملی كند.

نایب رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران تصریح كرد: بخشی از بسته حمایتی دولت شامل یارانه های نقدی و غیرنقدی و با استمهال درازمدت وامهای بانكی و بخشش بهره های بانكی است.

7464/601/506



:: برچسب‌ها: فلوریدا , دوستان , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid
فرودگاه طرابلس

قرار است تا ۲۴ ساعت دیگر که مشکلات تکنیکی حل می شود، این فرودگاه همچنان بسته باشد

پس از آنکه گروهی مسلح فرودگاه اصلی شهر طرابلس را به تصرف درآوردند، نیروهای لیبی کنترل این فرودگاه را باز پس گرفته اند.

یک مقام رسمی لیبی گفته است این گروه که خود را "الاوفیاء" می نامد، خواستار آزادی یکی از رهبران خود شده است که ظاهرا دو شب پیش ناپدید شده بود.

عمر خضراوی، مشاور وزیر کشور لیبی گفت که دهها نفر از مردان مسلح که تانک و خودروهایی نظامی را وارد فرودگاه کردند، دستگیر شده اند.

زمانی که نیروهای دولتی وارد فرودگاه شدند تا نیروهای مسلح را خارج کنند، صدای شلیک گلوله شنیده می شد.

اعضای گروه الاوفیاء گفتند که از فرودگاه خارج نمی شوند مگر آنکه خواسته آنها برآورده شود.

البته هنوز مشخص نیست که در پایان چگونه نیروهای مسلح از فرودگاه خارج شده اند و آیا دولت لیبی با آنها به توافقی رسیده است یا نه.

به گزارش خبرنگار بی بی سی در طرابلس، شاهدان عینی گفته اند که خودروهای نظامی نیروهای امنیتی و شبه نظامیان وارد فرودگاه شدند تا نیروهای مسلح را از فرودگاه خارج کنند.

گزارش شده است که هیچ کس در این درگیریها زخمی نشده است اما آقای خضراوی گفت که یک میدان به آتش کشیده شده و یک آشیانه هواپیما منفجر شده است.

آقای خضراوی گفت: "مقامها کنترل کامل فرودگاه را در دست گرفته اند."

روز یکشنبه اعضای گروه الاوفیاء از شهر ترهونه در جنوب شرق پایتخت، برای آزادی رهبرشان دست به تظاهرات زدند.

هنوز مشخص نیست که رهبر گروه الاوفیاء دزدیده شده است یا در بازداشت دولت لیبی بسر می برد.

محمد الحریزی، سخنگوی دولت لیبی به بی بی سی گفت: "دیروز یکی از رهبران آنها با دو تانک وارد طرابلس شد اما هیچ مدرکی در ایست بازرسی نشان نداد. آنها (پلیس) تانک و تفنگ او را گرفتند و او را بازگرداندند."

آقای الحریزی گفت: "سپس به طور ناگهانی ربوده شد. ناپدید شد. این گروه هم از حامیان او هستند. آنها به فرودگاه آمدند و خواستار آزادی او شدند. آنها فکر می کردند او در اطراف فرودگاه است."

سخنگوی دولت لیبی گفت پس از مذاکره، آنها موافقت کردند که فرودگاه را ترک کنند.

منابع خبری فرودگاه هم گفته اند که حداقل سه خط هوايی پرواز خود را لغو کردند.

از زمانی که درگیریها در لیبی پایان یافته است سه خط هويی بين المللی به فرودگاه طرابلس رفت و آمد می کنند.

دولت موقت لیبی در ماه آوریل سال جاری میلادی کنترل این فرودگاه را در دست گرفت. تا آن زمان فرودگاه اصلی شهر طرابلس در تصرف شبه نظامیان قرار داشت.

قرار است تا ۲۴ ساعت دیگر که مشکلات تکنیکی حل می شود، این فرودگاه همچنان بسته باشد.



:: برچسب‌ها: درخت , قرمز , شهرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

'حسن جوادی' روزسه شنبه در گفت وگوبا خبرنگار ایرنا افزود: 'محمد امانی' به عنوان سرپرست و 'حسن كیایی' به عنوان مربی؛ تیم دو ومیدانی استان قزوین را در قرقیزستان همراهی می كنند.

وی ادامه داد: جمیل سعادت، سعید آقالر، محمدرضا فرهاد، سبجان طاهرخانی، حامد بابا، حمید قمری، فرض الله و نصرالله رستمی، حمیدرضا حیدری، محمدرضا نجفیان، اعضای تیم دو ومیدانی استان قزوین به رقابت های بین المللی قرقیزستان را تشكیل می دهند.

رییس هیات دوومیدانی استان قزوین با اشاره به اینكه تیم قزوین به نمایندگی از كشورمان در این رقابت ها حاضر می شود، یادآور شد: دوندگان قزوینی حاضر در مسابقات بین المللی قرقیزستان از بیستم خرداد به مدت دو روز با حریفان خود به رقابت می پردازند.

جوادی اظهار امیدواری كرد؛ تیم دو ومیدانی قزوین در این مسابقات عملكرد قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارد و نماینده شایسته ای برای كشورمان باشد.

وی یادآور شد: هیات دوومیدانی و اداره كل ورزش و جوانان استان قزوین پیش از این برای اعزام تیم دو ومیدانی قزوین به یكدوره مسابقات برون مرزی به فدراسیون پیشنهاد داده بودند كه این درخواست با موافقت روبرو شد تا شاهد حضور تیم استان در مسابقات قرقیزستان باشیم.

رییس هیات دوومیدانی استان قزوین همچنین از حضور تیم بانوان استان در نخستین مرحله لیگ دوومیدانی باشگاه های كشور در تهران خبرداد و گفت: هشت بانوی قزوینی در این مسابقات شركت دارند.

جوادی اضافه كرد:آمنه صفوی، زهراجعفرآبادی، نرگس امامقلی، شهلا محمودی،خرم بانوعسگری، زهرا كریمی، مریم محبی و ندا نحوی هشت دونده قزوینی حاضر در این رقابت ها را تشكیل می دهند.

وی در پایان با اشاره به اینكه تیم دو ومیدانی بانوان قزوین در سالهای اخیر نتایج قابل قبولی را در مسابقات باشگاهی بدست آورده است، اظهار امیدواری كرد امسال نیز تیم قزوین بتواند نتایج خوب و شایسته ای را در این مسابقات تصاحب كند.

7392/616



:: برچسب‌ها: نیویورک , تصویر , انگور چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid
کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی ایران

سرمربی پرتغالی ایران معتقد است بازیکنانش تیمی قوی و هماهنگ را شکست داده‌اند

کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران از پیروزی خارج از خانه مقابل ازبکستان راضی هستند.

این مسابقه که اولین بازی ایران در دور پایانی بازیهای انتخابی جام جهانی 2014 برزیل بود، 1-هیچ به‌سود ایران تمام شد.

تنها گل بازی را محمدرضا خلعتبری، مهاجم الوصل امارات، روی پاس کریم انصاری‌فرد و در دقیقه چهارم وقت‌های تلف شده زد.

خلعتبری و انصاری‌فرد هر دو در نیمه دوم به بازی آمده بودند.

ایران در حالی این بازی را برد که ازبکستان بر جریان بازی مسلط بود و موقعیت‌های بیشتری روی دروازه ایران خلق کرد.

در دقیقه 75 ضربه اودیل احمدوف، کاپیتان ازبک‌ها، از خط دروازه ایران عبور کرد اما یوئیچی نیشیمورا، داور ژاپنی و کمک او گل را اعلام نکردند.

جلال حسینی، مدافع میانی ایران، که ضربه احمدوف را از داخل دروازه ایران برگشت داد، در مورد این صحنه گفت: "خدا را شکر می‌کنم که در آن صحنه توپ به من خورد. فکر می‌کنم گل آنها سالم بود. به‌هر حال این همه ما بدشانس بودیم و حالا چه ایرادی دارد که یک بار هم خوش شانس باشیم؟"

حسینی درباره انتقاداتی که به‌نحوه بازی ایران مقابل ازبکستان می‌شود، گفت: "من اطلاعی ندارم چه جوی در مورد بازی تیم ملی در ایران وجود دارد ولی معتقدم که همیشه بازی اول در هر تورنمنتی سخت است. ما در زمین حریف بازی می‌کردیم و شرایط زمین مناسب نبود. از طرفی جو استادیوم هم به‌سود آنها بود."

بیشتر انتقادها به آرایش و تاکتیک دفاعی، و ترکیب اولیه محافظه‌کارانه ایران بوده‌است.

در ترکیب اصلی ایران مهاجم کلاسیکی حضور نداشت و علی کریمی، که پست تخصصی‌اش هافبک است، جلوتر از بقیه بازیکنان بازی می‌کرد و این آرایش تا ورود خلعتبری و انصاری‌فرد در نیمه دوم ادامه داشت.

کارلوس کی‌روش، سرمربی پرتغالی ایران، در دفاع از ترکیب و آرایش تیمش گفت: "من یک برنامه کلی داشتم. تصمیم من این بود که ابتدا بازی را کنترل کنم و در ضد حمله‌ها موفق باشم. می‌دانستم هر چقدر بیشتر تحت فشار باشیم بهتر می‌توانیم از موقعیت‌ها استفاده کنیم."

وادیم آبراموف، سرمربی ازبکستان که از شکست تیمش در دقایق پایانی عصبانی بود، در پاسخ به اعتراض خبرنگاران ازبک، اشتباه تیم داوری را علت اصلی نتیجه بازی دانست: "نیشیمورا، داور بازی، گل سالم ما را قبول نکرد. هر کاری که می‌توانستیم در زمین انجام دادیم، اما نشد. این داور همان داوریست که 4 سال پیش نگذاشت به جام جهانی برویم. او مقابل بحرین خوب سوت نزد و ما باختیم.

البته ازبکستان در دور آخر بازی‌های مقدماتی جام جهانی 2010 در گروه 5 تیمی آخر شد و از راهیابی به جام بازماند.

ازبک‌ها در آن مسابقات دو بار با به بحرین باختند، اما یوئیچی نیشیمورا داور هیچیک از آن دو بازی نبود.

ازبکستان و بحرین در سال 2005 هم در بازی پلی‌آف برای راهیابی به جام جهانی 2006 آلمان با هم روبرو شدند که در آن بازی (که با برد 1-هیچ ازبکستان تمام شد) یک ژاپنی بنام یوشی‌میستو یوشیدا داوری می‌کرد.

در آن مسابقه آقای یوشیدا یک گل ازبکستان، که روی پنالتی زده شده بود، را به‌دلیل ورود بازیکنان ازبک به محوطه جریمه پیش از ضربه مردود اعلام کرد.

فیفا بعدا این تصمیم را خلاف قوانین دانست و رأی به تکرار بازی داد.

ازبکستان دیروز در حالی مقابل ایران قرار گرفت که 5 بازیکنش، از جمله سرور جباروف، مرد سال فوتبال آسیا، را به‌دلیل محرومیت در اختیار نداشت.

ایران با بردی که مقابل ازبکستان بدست آورد 3 امتیازی شد و به‌همراه قطر، که با نتیجه‌ای مشابه لبنان را در بیروت شکست داد، در صدر گروه 1 قرار گرفت.

کره جنوبی، سید اول این گروه، روز جمعه (8 ژوئن) در اولین بازی‌اش مقابل مهمان قطر خواهد بود.

لبنان هم در همین روز میزبان ازبکستان خواهد بود.

ایران روز 12 ژوئن در تهران مقابل قطر قرار می‌گیرد.

بازیکنان ایران صبح امروز با یک پرواز اختصاصی به تهران برگشتند و تمریناتشان را از روز چهارشنبه (6 ژوئن) پی خواهند گرفت.



:: برچسب‌ها: ظروف چینی , پرنده ,
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

دو سال پیش تقریبا در همین روزها دست نوشته ترانه "یک روز از زندگی" گروه بیتل ها، در نیویورک بیش از یک میلیون و دویست هزار دلار فروخته شد

گروه موسیقی بیتل ها به عنوان گروهی که بیشترین تعداد تک آهنگ ها را در طول مدت سلطنت ۶۰ ساله ملکه بریتانیا فروخته، معرفی شد.

آثار این گروه پر طرفدار که بیش از ۴۰ سال پیش اعضای آن از هم جدا شدند در طول ۸ سالی که نامشان همواره در میان پرفروش ترین ها بود هفده بار عنوان پرفروش ترین را به خود اختصاص داد. آنها توانستند هنرمندان موفقی چون الویس پریسلی، کلیف ریچارد و مدونا را پشت سربگذارند.

شبکه دو رادیوی بی بی سی قرار است ۶۰ ترانه پرفروش را در طول ۶۰ سال زمامداری ملکه بریتانیا یعنی از سال ۱۹۵۲ پخش کند.

در ۱۰ سال گذشته آثار الویس همواره از فروش فوق العاده ای برخوردار بوده است. نام کلیف ریچارد هم ۱۲۴ بار در میان فهرست ۴۰ تایی پرفروش ترین ها بود و در این میان ۱۴ بار پرفروش ترین شد. مدونا هم بیش از ۶۰ بار در فهرست ۴۰ تایی پرفروش ترین ها قرار گرفته است.

ریانا نخستین بار در سال ۲۰۰۵ در این فهرست قرار گرفت و هم اکنون در جایگاه دهم آن است. این در حالیست که گروه رولینگ استونز فقط تا جایگاه سیزدهم صعود کرده است.

میک جگر از سال ۱۹۸۱ در میان فهرست ۱۰ تایی پرفروش ترین ها نبوده و پل مک کارتنی که در جایگاه یازدهم قرار دارد برای زمانی که در گروه بیتل ها بود و زمانی که خودش به تنهایی کار می کرد در این فهرست قرار گرفت. جورج مایکل هم که در جایگاه ۲۱ قرار دارد هم به خاطر کارهایی که خودش به تنهایی انجام داده و هم به خاطر آثاری که از وی در گروه "وم" به جای مانده در این فهرست قرار دارد.

قرار است برنامه شمارش معکوس شصت ترانه پرفروش شصت سال سلطنت ملکه بریتانیا از رادیوی دوی بی بی سی پخش شود.



:: برچسب‌ها: شهرستان , زرد , سان فرانسیسکو ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

فرح پهلوی از خاطرات سفر ملکه بریتانیا به ایران می گوید

ملكه اليزابت در ميان بيش از صد کشوری كه در جهان به آنها سفر کرده، به ايران هم رفته است. بيش از ٥٠ سال پيش و در زمان سلطنت محمدرضا پهلوي و فرح ديبا، آخرين شاه و ملكه ايران.

برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد

رابطه ایران و بریتانیا، همواره پیچیده بوده و هست. گذشته ها یک جور، حالا جور دیگر، اما آنطور که به نظر می رسد رابطه آخرین خانواده سلطنتی ایران با خانواده سلطنتی بریتانیا شاید گرمترین بخش روابط بین دو کشور باشد.

آخرین شاه و ملکه ایران بارها به بریتانیا آمدند و ملکه الیزابت هم بین بیش از صد سفرش به چهار گوشه دنیا، یک بار به ایران سفر کرد، بیش از نیم قرن پیش.

آخر هفته 'در ایران'

شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۳۹ بود که ملکه الیزابت دوم و همسرش به ایران رفتند، برای سه روز. در پاسخ به سفر دو سال پیش تر شاه به این کشور و برای یک دیدار رسمی. دربار ایران می خواست مهمان نوازی ایرانی را تمام عیار به نمایش بگذارد، سفر کوتاه بود اما برای همان هم، مفصل برنامه ریزی شده بود.

ملکه الیزابت و محمدرضاشاه

ملکه الیزابت دوم در سفر به بیش از یکصد کشور جهان، یک بار هم در حدود نیم قرن پیش به ایران سفر کرد

شاه و شهبانوی جوان ایران در فرودگاه مهرآباد تهران به استقبال مهمانان رفتند. آنطور که فرح پهلوی به یاد می آورد، رابطه خوب دو کشور به کنار، علاقه ملکه الیزابت به تاریخ و فرهنگ ایران از جمله دلایل این سفر او بود: "اولین کاری که ملکه الیزابت در بدو ورود کرد نثار تاج گل بر آرامگاه رضا شاه کبیر بود. بعد به اصفهان سفر کردند و از آنجا به تخت جمشید در شیراز رفتیم. مهمان نوازی ایرانی چیزی بود که برای همه روشن بود. هم در قدیم و هم حتی حالا با مشکلات و گرفتاری هایی که هست، مهمان نوازی مردم به جای خود باقی مانده. در بازگشت به تهران، ملکه الیزابت از برنامه ورزشی و هنری دختران و پسران جوان در استادیوم امجدیه بازدید کردند. همینطور به تماشای ورزش باستانی نشستند که در استادیوم امجدیه برگزار شد".

در تهران برای سکونت ملکه الیزابت دوم و همسرش، پرنس فلیپ، برای اولین بار در پذیرایی از مهمانان خارجی، کاخ گلستان در نظر گرفته شده بود. کار سر و سامان دادن به کاخ، از مدت ها قبل از سفر مهمانان عالیقدر، آغاز شده بود و آنطور که شاهدان می گویند تا لحظه ورود هم ادامه داشت.

از نوع سفر ملکه الیزابت دوم به ایران و حتی محل اقامتش بیش از سیاست، بوی فرهنگ و هنر می آید. این سئوال در ذهن آمدم مطرح می شود که برنامه چنین سفرهای چگونه ریخته می شد. چه معیاری باعث می شد که دربار ایران برای ملکه الیزابت این چنین برنامه بریزد.

آنطور که فرح پهلوی می گوید نوع رابطه دو کشور در چنین تصمیم گیری هایی بسیار مهم بوده: "این برنامه ریزی ها به علاقه مهمان بستگی داشت و اینکه ما می خواستیم مملکت ما با آن مملکت چه روابطی داشته باشد و توقع ما از آنها چیست. بعضی ها به کارخانجات می رفتند، به معادن می رفتند یا از ارتش ایران دیدن می کردند یا خانم هایشان به فرهنگ و هنر علاقه داشتند یا به فعالیت های اجتماعی که به موزه می رفتند یا به بیمارستان می رفتند".

ملکه الیزابت و محمدرضاشاه

شنبه، ۱۳ اسفند ۱۳۳۹ ملکه الیزابت دوم و همسرش در پاسخ به سفر دو سال قبل شاه به این کشور و برای یک دیدار رسمی به ایران رفتند

این سفر اگرچه اولین و آخرین سفر ملکه الیزابت دوم به ایران شد، اما آنطور که آخرین ملکه ایران می گوید، درست پیش از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، ملکه بریتانیا و همسرش قرار بود سفر دیگری هم به ایران داشته باشند: "ملکه الیزابت درست پیش از اینکه این اتفاقات بیافتد می خواستند با کشتی بریتانیکا به ایران سفر کنند و در بندرعباس وارد شوند ولی خوب شلوغی ها که شروع شد این سفر انجام نشد و بعدا ملکه انگلستان نامه ای برای اعلیحضرت نوشتند که این نامه در اسوان توسط سفارت انگلیس به دست ایشان رسید که در آن نامه ایشان از طرف خودشان و پرنس فلیپ ابراز تاسف کردند و نوشته بودند که در این لحظات (روزهای انقلاب) خیلی به فکر شما و شهبانو هستیم و امیدواریم شما را به زودی ببینیم و در پایان این نامه را با عبارت دوست صمیمی شما امضا کرده بودند".

استقبال گرم 'ملکه الیزابت'

اگرچه ملکه الیزابت فقط یک بار به ایران سفر کرد، اما آنطوری که فرح پهلوی، آخرین ملکه ایران می گوید، او و شاه بعد از آن هم، خصوصی و رسمی، باز به بریتانیا آمدند و مهمان دربار شدند: "سفری که من با پادشاه فقید آمدم، سفر خصوصی بود برای سه روز که در کاخ وینزور (قدیمی ترین و بزرگترین کاخ سلطنتی بریتانیا) بودیم و واقعا مهمان نوازی گرمی از من و اعلیحضرت شد و با وجود اینکه به آن صورت سفر رسمی نبود، اما شام مجللی که ترتیب دادند و مهمانانی که دعوت کردند واقعا مثل شام رسمی بود و خاطرم هست حتی اعلیحضرت چون علاقمند به سواری بودند مثل ملکه الیزابت، بعدا برای سواری هم رفتند. من بعدا یک سفر هم تنهایی به انگلستان کردم، برای بازدید از نمایشگاهی که درباره منطقه ما بود و در موزه ملی بریتانیا برگزار شد. در آن مدت من نزد ملکه مادر ماندم چون علاقه به خصوصی به ایشان داشتم، طنز جالبی داشتند و پذیرایی بسیار گرمی هم از من کردند".

آنطور که فرح پهلوی می گوید، بعد از روی کار آمدن حکومت انقلابی در ایران، دربار بریتانیا تمایل داشته که شاه و شهبانوی ایران به بریتانیا بروند، اما دولت این کشور مخالفت کرده است: "می دانم که ملکه مایل بودند که ما به انگلستان برویم اما لرد کارینگتون (وزیر خارجه وقت بریتانیا) مخالفت کردند چون نگران بودند که اگر ما به انگلستان برویم، ممکن است کارمندان سفارت بریتانیا در ایران را به گروگان بگیرند. این را خود لرد کارینگتون هم بعدا در دیدار خصوصی که با ایشان داشتم به من گفتند".

'سطح رابطه' از کجا تا کجا

ملکه الیزابت و محمدرضاشاه

از نوع سفر ملکه الیزابت دوم به ایران و حتی محل اقامتش بیش از سیاست، بوی فرهنگ و هنر می آید

برای بسیاری، خصوصا نسل نو، تصور داشتن این سطح از روابط شاید کمی دشوار باشد. حامیان دولت ایران همین را دستمایه "سرسپرده" خواندن آخرین سلطنت در ایران می کنند، اما آخرین ملکه ایران این سطح از روابط را به حسن نیت ایران در آن زمان تعبیر می کند: "ایران ما در آن موقع در تمام زمینه ها در حال پیشرفت بود و بسیاری می خواستند در ایران سرمایه گذاری بکنند. این حرفهایی که جمهوری اسلامی می زند، فکر می کنم برای خیلی ها روشن شده که بر عکس است. اعلیحضرت می خواستند ایران آزاد باشد، مستقل باشد و روابط خوب باشد. خراب کردن روابط، مثل امروز، چه فایده ای دارد؟ آن موقع همه ممالکت از چین تا شوروی تا آمریکا به ایران احترام می گذاشتند و می آمدند. هنوز هم این احترام را برای مردم ایران دارند البته برای جمهوری اسلامی، داستان دیگری است".

'به ملکه الیزابت تبریک می گویم'

اعضای خانواده سلطنتی ایران در مراسم شصتمین سالگرد سلطنت ملکه الیزابت دوم، حضور ندارند. البته حضور یا عدم حضور مقامات سابق کشورها در مراسمی از این دست در بریتانیا، بیش از دربار به تصمیم دولت بریتانیا بستگی دارد. با این همه در گفتگو با آخرین ملکه ایران، او جمله ای هم خطاب به ملکه الیزابت دوم گفت: "می خواستم بگویم که من برای ملکه الیزابت به خاطر استقامت، بردباری و متانتشان در مقابل مشکلات زندگی و برای سیاستمداری و صبر و خردشان در تمام دوران سلطنتشان بسیار احترام قایلم و به ایشان شصت سالگی سلطنتشان را تبریک می گویم".



:: برچسب‌ها: نور ,
:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : breketid

تقارن سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در چهاردم خرداد و میلاد امیرالمومنین (ع) در پانزدهم خرداد، فرصتی است تا دیدگاه های امام خمینی (ره) درباره حكومت حضرت علی (ع) عنوان شود، حكومتی كه امام راحل تلاش كرد تا با طرح ولایت فقیه، جلوه ای از حكومت اسلامی را پس از قرن ها در جامعه پیاده كند.

** برقراری حكومت برای اقامه فرائض الهی

اقامه فرائض به اعتقاد امام خمینی (ره) یكی از دلایل برقراری حكومت اسلامی بود. امام در یكی از سخنرانی های خود درباره قیام امیرالمومنین (ع) در مقابل معاویه‏ فرمودند: از اول ظهور اسلام، مسلمین حافظ دین مبین اسلام بوده‏اند، حتي براي حفظ دین از حق خود مي‏گذشتند. حضرت امیرالمومنین (ع) با خلفا همكاري مي‏كردند، چون در ظاهر مطابق دستور دین عمل مي كردند و تشنجي در كار نبود، تا موقعي كه معاویه روي كار آمد و از طریقه و روش خلفا منحرف گشته و خلافت را مبدل به سلطنت نمود.

ایشان با بیان اینكه حضرت علی (ع) بر اساس موازین شرع و عقل نمي‏توانستند معاویه را یك روز بر مقام خلافت پایدار ببینند، افزودند: ناصحیني كه حضرت را از روي غفلت نصیحت مي‏كردند و مي‏گفتند بگذارید معاویه بماند تا پایه سلطنت و خلافت شما محكم شود، بعدا او را از مقامي كه دارد پایین بیاورید، نمي‏دانستند كه اگر حضرت صبر مي‏كرد بعدا مورد اعتراض مسلمین واقع مي‏شد، و پس از محكم شدن كار، ممكن نبود او را خلع كرد.

حالا شاید اشخاص غافل این نكته در ذهنشان باشد كه خوب بود حضرت وقتي جاي پاي خودش را محكم مي‏كرد، معاویه را خلع كند و لكن اشتباه است. لهذا وقتي‏ ملاحظه فرمودند یك حكومت جائر مي‏خواهد حكومت كند، قیام، وظیفه الهي بود و عمل فرمودند.

حضرت امام در ادامه فرمودند: همین طور ائمه معصومین قیام كردند و لو با عده كم، تا كشته شدند و اقامه فرائض نمودند و هر كدام مي‏دیدند قیام صلاح نیست، در خانه مي‏نشستند و ترویج (دین) مي‏كردند. این شیوه‏اي بود كه از اول اسلام بوده است.

** تاسف از مجال پیدا نكردن حكومت الهی

امیرالمومنین (ع) در دوران پنج ساله حكومت خود با مشكلات بسیاری روبه رو بود و امام خمینی (ره) از این كه آن حضرت نتوانستند حكومت اسلامی به معنای واقعی آن را در جامعه پیاده كنند اظهار تاسف كرده و فرمودند: آن چیزي كه موجب تاسف است، این است كه نگذاشتند حضرت امیر (ع) مجال پیدا كند تا آن حكومتي كه حكومت الله است در دنیا به آن نحوي كه مي‏خواست پیاده كند تا دنیا بفهمد كه اسلام چي آورده است و چه شخصیت‏هایي دارد.

امام خمینی (ره) با بیان این كه ما باید تا ابد از این مساله متاسف باشیم، افزودند: در آن وقت كه حكومت دست ایشان نبود، كه مجال نبود و آن وقت هم كه حكومت دست ایشان آمد باز مجال ندادند و سه جنگ بزرگ در زمان ایشان‏ افروختند و مجال اینكه یك حكومتي كه دلخواه او هست برقرار كند نشد.

** مصیبتی بالاتر از مصیبت كربلا

هرچند عزای حسینی بالاترین مصیبت در تاریخ شیعه محسوب می شود ولی امام خمینی (ع) معتقد بودند كه سلب حكومت از امیرالمومنین مصیبتی بود كه بالاتر از مصیبت كربلا بود.

حضرت امام (ره) فرمودند: بالاترین مصیبتي كه بر اسلام وارد شد، همین مصیبت سلب حكومت از حضرت امیر (ع) بود و عزاي او از عزاي كربلا بالاتر. مصیبت وارده بر امیرالمومنین و بر اسلام بالاتر است از آن مصیبتي كه بر سید الشهداء (ع) وارد شد.

ایشان كه قبل از انقلاب این سخنان را بیان می كردند، افزودند: اعظم مصیبت ها این مصیبت است كه نگذاشتند مردم بفهمند اسلام یعني چه. اسلام حالا هم به حال ابهام دارد زندگي مي‏كند. الآن هم مبهم است. الآن هم نمي‏دانند مردم كه معني اسلام چیست، حكومت اسلامي چیست، اسلام چه مي‏خواسته بكند، چه برنامه‏اي اسلام در حكومت داشته است.

** حكومت علی (ع) الگویی برای تمام عدالت پیشگان

امام خمینی (ره) حكومت امیرالمومنین(ع) را در صورت اجرا شدن احكام اسلامی، الگویی برای تمام حكومت ها می دانستند و فرمودند: اگر مجالي براي ایشان پیدا مي‏شد، آن حكومت الگویي براي همه كساني بود كه مي‏خواهند به عدالت و به امور الهي قیام كنند ولي تاسف این است كه نشد و آن قدري كه شد هم باز نورش متجلي است و الآن هم همان اثر كمي كه از ایشان در باب حكومت مانده است، همان اثر كم هم معلوم است كه وضع باید چه باشد.

فرصت نیافتن اجرای حكومت اسلامی در زمان حضرت امیر(ع) نه تنها برای رهپویان عدالت مایه تاسف است كه از دیدگاه امام خمینی این تاسف برای تمام دانشمندان و عارفان نیز می باشد چون امیرالمومنین (ع) فرصت نیافت تا علومي را كه در سینه داشتند برای مردم بیان كنند.

امام خمینی(ع) علم اسرار ولایت و اسرار توحید را از جمله این علوم حضرت علی (ع) دانستند و فرمودند: باید همه عرفا تاسف بخورند بر اینكه این مجال براي ایشان پیدا نشد كه آن اسرار را كه باید افشا كند، افشا بفرماید و این هم جزء تاسف‏هایي است كه باید خصوصا عرفا و فلاسفه و علما و دانشمندان در این تاسف روزگار بگذرانند.

** مقام ولایت همان مقام حكومت بر مسلمین است

امام خمینی (ره) درباره تمسك به ولایت امیرالمومنین (ع) فرمودند: تمسك به مقام ولایت آن بزرگوار این است كه اگرچه ما و بشر نمي‏تواند به تمام معنا آن عدالت اجتماعي و عدالت حقیقي را كه حضرت امیر قدرت بر پیاده كردنش داشت، پیاده كند ولی اگر آن الگو پیدا شده بود و حالا هم ما باید به یك مقدار كمي كه قدرت داریم تمسك كنیم و یكی از معانی تمسك به مقام ولایت حضرت علی (ع) این است كه ما در سایه آن مقام ولایت باشیم.

ایشان با بیان این كه مقام ولایت همان مقام تولیت امور بر مسلمین و مقام حكومت بر مسلمین است، افزودند: چنانچه حكومت تشكیل شد، تمسك حكومت به ولایت امیرالمومنین این است كه آن عدالتي كه امیرالمومنین اجرا مي‏كرد، این هم به اندازه قدرت خودش اجرا كند.

** عدم تحمل ظلم در حكومت علی (ع)

امام خمینی تمسك به ولایت حضرت امیر (ع) را فراتر از لفظ دانسته و فرمودند: همین كه گفتند ما متمسك به ولایت امیر المومنین هستیم، این كافي نیست. این امور، اموري نیست كه لفظي باشد. اینها یك امور عملي و یك حكمت عملي است. كساني كه مدعي هستند كه ما شیعه امیرالمومنین هستیم، باید در قول و فعل و نوشتن و گفتن و همه چیز تبعیت از او داشته باشند. اگر این تبعیت نباشد و ما بگوییم كه ما شیعه هستیم، یك گزافي گفته‏ایم، یك لا طائلي گفته‏ایم.

آنگاه امام خمینی (ره) با اشاره به درآوردن یك خلخال از پای یك زن غیر مسلمان در دوران حكومت امیرالمومنین (ع) افزودند: حضرت (ع) مي‏فرماید كه اگر انسان براي این مساله بمیرد، مورد نكوهش و سرزنش نیست. شیعه این است كه این طور باشد نه مثل ما. شیعه این است كه اگر چنانچه در حكومت اسلامي، در كشور اسلامي، ظلم و لو به یك ذمي وارد بشود، این طور اهمیت دارد.

**خدمت به محرومین جلوه ولایت حضرت امیر

در دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران خدمت به محرومین یك جلوه از ولایت امیرالمومنین (ع) است. لذا با اظهار امیدواری به این كه جمهوری اسلامی ایران یك جلوه بسیار ناقصي از ولایت علي (ع) در كشور ما شده باشد، فرمودند كه تظاهر و شعار كافي نیست و دولت واقعا باید با تمام قدرت آن طوري كه علي (ع) براي محرومین دل مي‏سوزاند، با تمام قدرت برای محرومین دل بسوزاند.

فراهنگ**1003**



:: برچسب‌ها: برف , زرد , هندوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1391 | نظرات ()