دانشگاه قم فقط پسرها را می پذیرد و پذیرش دخترها را در رشته های علوم اقتصادی گرایش اقتصاد بازرگانی، مهندسی صنایع، مهندسی عمران و مهندسی مکانیک کلا متوقف کرده است
بنا بر گزارشها از ایران، دفترچه انتخاب رشته امسال دانشگاهها نشان می دهد که بعضی از دانشگاههای ایران برای نخستین بار برخی رشته های دانشگاهی را کاملا تفکیک کرده اند؛ در برخی دختران را نمی پذیرند و در برخی دیگر برای پسرها سهمیه ای در نظر نگرفته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، امسال ۳۶ دانشگاه ظرفیت پذیرش دختران را در برخی از رشته های دانشگاهی در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ حذف کرده اند.
این ۳۶ دانشگاه در کنکور سال گذشته در رشته های مذکور اقدام به پذیرش دختران کرده بودند، اما در کنکور امسال پذیرش دختران را حذف کرده و فقط پسران را پذیرش می کنند.
در سال ۹۰ تنها دو رشته از ظرفیت دختران حذف شده بود، اما امسال ۷۷ رشته کارشناسی در بعضی دانشگاه ها پذیرش دختران ندارند.
رشته هایی همچون حسابداری، علوم تربیتی و راهنمایی و مشاوره، صنایع دستی، مترجمی و ادبیات انگلیسی، مرمت بناهای تاریخی و شیمی محض و ده ها رشته دیگر در بعضی دانشگاه ها که معمولا مورد استقبال و علاقه دختران بودند از جمله این رشته ها هستند.
خبرگزاری مهر می گوید که در گزارش خود گروه های پنجگانه علوم انسانی، ریاضی و فنی، علوم تجربی، هنر و زبان های خارجی را در دوره روزانه دانشگاه ها بررسی کرده و بر اساس اطلاعاتی که در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ صورت گرفته نتیجه گیری کرده است.
در این بررسی معلوم شده است که دانشگاههای هنر اسلامی تبریز، مازندران، کاشان، سمنان، خوارزمی تهران، دریانوردی و علوم دریایی چابهار و ایلام تنها در یک رشته صرفاً پذیرش مرد دارند.
دانشگاه شهید چمران اهواز در ۷ رشته گروه علوم انسانی صرفا پسرها و در ۱۱ رشته صرفا دخترها را می پذیرد.
دانشگاه اصفهان در ۱۴ رشته گروه انسانی فقط دخترها را می پذیرد و در ۵ رشته که یکی از آنها مدیریت دولتی است فقط پسرها را پذیرش می کند.
دانشگاه محقق اردبیلی با ۲۴ رشته، دانشگاه لرستان با ۱۸ رشته و دانشگاه بین المللی امام خمینی با ۱۵ رشته دارای بیشترین میزان پذیرش صرفاً مرد در این رشته ها هستند.
رشته مهندسی عمران، مهندسی عمران گرایش نقشه برداری و کاردانی عمران در ۱۵ دانشگاه بیشترین تعداد را در پذیرش صرفاً مرد دارد و پس از آن گروه مدیریت ها و همچنین مهندسی معدن در ۱۲ دانشگاه پذیرش صرفاً مرد را به خود اختصاص داده اند.
در دانشگاه شهید چمران اهواز درگروه آزمایشی علوم انسانی در تمامی رشته ها تفکیک جنسیتی صورت گرفته است.
به این ترتیب به طور کلی امسال، در بیش از ٦٠ دانشگاه ایران در برخی از رشته ها داوطلبان به صورت تک جنسیتی پذیرش می شوند و این طبعا به این معناست که ممکن است دختر یا پسری رشته ای را برای تحصیل در نظر گرفته باشد اما به دلیل همین پذیرش های تک جنسیتی نتواند در دانشگاه شهر خودش به تحصیل ادامه بدهد که این امر به خودی خود تبعات دیگری خواهد داشت.
این در حالیست که یک سال پیش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در پی اظهار نظرها و اقدامات برخی دانشگاهها در تفکیک جنسیتی کلاس ها و رشته های دانشگاهی، به طور کتبی از دو وزیر خود خواسته بود که از اقدامات "سطحی" و "غیر عالمانه" در بعضی از دانشگاه ها مبنی بر اعمال رشته ها و کلاس های تک جنسیتی جلوگیری کنند.
تفکیک جنسیتی تنها به جدا کردن رشته های پذیرای دختران و پسران اطلاق نمی شود. اخیرا در موضوع جدا کردن کلاس های دخترها و پسر ها هم از این واژه استفاده شده است.
این نوع تفکیک ها مدت ها است که به تناوب و از سوی مقامات مختلف مطرح می شود و موافقان و مخالفان سرسختی دارد.