به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،'عباس كاظمی' در چهارمین كنفرانس سوخت و احتراق ر تالار'آزادی' دانشگاه كاشان اظهار داشت: هر قدر شدت مصرف انرژی بالاتر باشد، كارایی انرژی پایین تر است.
وی افزود:در صنایع بالادستی و پایین دستی كشور، بخش زیادی انرژی هدر می رود، بطوری كه ایران پس از روسیه دومین كشوری است كه با مصرف انرژی بالا، كارایی پایینی دارد.
وی تاكید كرد: ایران بیش از دو درصد نفت و چهار و نیم درصد گاز جهان را مصرف و تنها 32/% آن را به سرمایه تبدیل می كند كه این مساله نشانه كارایی پایین انرژی در كشورماست.
وی با اشاره به راندمان 36 درصدی نیروگاه های كشور خاطرنشان كرد: از هر یكصد بشكه نفت تحویل داده شده به نیروگاه های حرارتی تنها معادل 20 بشكه نفت خام، برق وارد شبكه می شود و 604 میلیون بشكه نفت معادل 62 میلیارد دلار نیز در شبكه انتقال و تلفات از بین می رود.
به گفته كاظمی، علاوه بر صنایع بالادستی، انرژی زیادی نیز در بخش مصارف خانگی و حمل و نقل هدر می رود، بطوری كه ساختمانها در ایران، بیشترین مصرف انرژی را در میان استاندارد جهانی دارند و هر متر مربع ساختمان در ایران، سالیانه 600 كیلووات انرژی مصرف می كند.
نایب رییس شورای راهبری توسعه فناوری انرژی كارآمد و انرژی های تجدیدپذیر اظهارداشت: كشور پهناور ایران جزو یكی از چهار منطقه پرتابش دنیا بوده كه ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر و نیروی خورشید را برای تبدیل به انرژی داراست و باید در این زمینه سرمایه گذاری شود.
كاظمی گفت:حمل هر مسافر با تاكسی یكهزار و 800 كیلو ژول انرژی مصرف می كند، در حالی كه همین هزینه در مقایسه با مترو به 120 كیلو ژول می رسد.
وی افزود: بایستی به راه حل هایی برای كاهش هزینه های انرژی و آلودگی های محیطی و جایگزینی مناسب بیندیشیم.
وی تاكید كرد: در كنار سیاستهای قیمتی، لازم است به سیاستهای غیرقیمتی نیز توجه ویژه شود كه ضلع اصلی آن در كنار اصلاح رفتارهای انرژی و ساختار قوانین، ارتقای فناوری و پژوهشهای دانش بنیان است كه با ارتقای سطح كیفی پالایشگاه ها، نیروگاه ها و مصرف صنعتی و خانگی،صرفه جویی و سودآوری قابل توجهی در بخش انرژی خواهیم داشت.
چهارمین كنفرانس ملی سوخت و احتراق با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه های سراسر كشور، صاحبنظران و صاحبان صنایع از 19 تا 20 بهمن ماه جاری در دانشگاه كاشان در حال برگزاری است.
7431/1724