اینجا عمر كودكان با سیگار دود می شود
نوشته شده توسط : breketid

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مصرف دخانیات بیش از آنكه فرد مصرف كننده را در معرض انواع تهدیدها قرار دهد، اطرافیان فرد را تهدید می كند به گونه ای كه سالانه 600 هزار مورد مرگ زودرس در نتیجه قرار گرفتن در معرض دود غیر مستقیم دخانیات در كمین افراد است.

دود سیگار بیش از هفت هزار ماده شیمیایی را وارد بدن كودكان می كند و مادران باردار با مصرف سیگار و قلیان با تولد نوزادانی با كاهش وزن هنگام تولد، مشكلات تنفسی، ناتوانی های مغزی از جمله فلج مغری، عقب ماندگی ذهنی و مشكلات یادگیری، تولد زود هنگام نوزاد و حتی مرگ نوزاد مواجه می شوند.

همچنین دود سیگار موجب التهاب در گوش میانی كودكان می شود و خطر بروز سرطان پستان در زنان را تا 70 درصد افزایش می دهد.

نیكوتین، مونوكسید كربن و برخی مواد دیگر در سیگار از علل بیماریهای قلبی و عروقی است همچنین نیكوتین با افزایش اسید معده، موجب زخم معده و اثنی عشر و افزایش احتمال لخته شدن خون می شود.

دود سیگار نیز باعث بیماری لثه، خرابی و زرد شدن دندان ها و حتی بوی بددهان می شود.

تحقیقات نشان داده است كه استعمال دخانیات موجب بروز سرطان های حنجره، حلق، مری، نای، ریه، معده، پانكراس، كلیه، مثانه و رحم می شود.

سیگار و دود آن نه تنها عوارض جسمی برای فرد به ارمغان می آورد بلكه زیبایی ظاهری فرد را نیز از بین می برد چرا كه افراد سیگاری به طور متوسط پنج سال پیرتر از افراد غیرسیگاری به نظر می رسند و دخانیات به طور میانگین 15 سال از عمر افراد را كم می كند.

دخانیات این تركیب پیچیده ای از مواد شیمیایی هر ساله در جهان جان بیش از 165 هزار كودك را می گیرد.

سیگار و مواد دخانی عوارض بسیاری را به ارمغان آورده به گونه ای كه قرار گرفتن در معرض دود غیر مستقیم سیگار خطر ابتلا به بیماری انسداد ریوی را تا 30 درصد افزایش می دهد.

در حال حاضر سالانه حدود 4/5 میلیون نفر و هر روز بیش از 15 هزار نفر در جهان به علت مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.

'محمدرضا معدنی' دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در این خصوص به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: باید ساختار تبلیغاتی رسانه ها اعم از تصویری، مكتوب، دیداری و شنیداری در زمینه استعمال دخانیات تغییر و اصلاح شود.

وی درباره عدم رعایت قانون منع استعمال دخانیات در اماكن عمومی و سازمان های دولتی و غیردولتی می گوید: در آیین نامه اجرایی قانون كنترل دخانیات، جرایم استعمال دخانیات و اینكه چه نهادی می تواند در صورت عدم رعایت قانون، توبیخ كننده باشد، مشخص شده است.

معدنی اضافه می كند: باید رسانه ها اعم از دیداری و شنیداری در این زمینه حساس شوند نه اینكه یكسری تبلیغات ثابت و یكنواخت را ارائه دهند كه دیگر تبلیغات دیده نشوند و تبلیغ به ضد تبلیغ تبدیل شود.

وی با بیان اینكه تبلیغات باید جذاب باشد، می افزاید: این امر مستلزم این است كه ادبیات رسانه شناخته شود بر این اساس، اهل فن برنامه جامعی تولید كنند كه بر افراد تاثیرگذار باشد.

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات می گوید: هم اكنون 15 درصد از جمعیت كشور یعنی بیش از 10 میلیون نفر سیگاری هستند.

معدنی با بیان اینكه نیمی از جمعیت كشور را نوجوانان و جوانان، 15 تا 30سال تشكیل می‌ دهند، می گوید: سن مصرف‌ سیگار از 18 به 15 سال كاهش یافته است.

به گفته دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات، در سیگار چهار هزار نوع ماده سمی وجود دارد.

'محمدرضا مسجدی' دبیر كل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز می گوید: روزانه در ایران بین پنج تا هفت میلیارد تومان صرف خرید سیگار می شود و دو برابر این رقم صرف هزینه های درمان ناشی از سیگار می شود.

وی اضافه می كند: از آن جایی كه تنها 14 درصد جمعیت كشور سیگار می كشند باید مابقی جمعیت از حق خود دفاع كرده و با وجود قوانین و مقررات جامعی كه در این زمینه وجود دارد به دفاع از حق خود پرداخته و در این زمینه نیز فرهنگ سازی شود.

مسجدی ادامه می دهد: سن سیگار كشیدن در ایران به مرز 11 سالگی رسیده و سه درصد دختران جوان در سال های اول دانشگاه و شش تا هشت درصد در سال های آخر سیگار را تجربه می كنند و این در حالی است كه 28 درصد دختران دانشجو قلیان را تجربه كرده اند.

مسجدی در ادامه با بیان اینكه قاچاق از ترفندهای شركت های دخانی است، می افزاید: در كشور به جای اینكه مالیات سیگارهای خارجی افزایش یابد بابت هر نخ سیگار به واردكنندگان سیگار 35 ریال بخشیده می شود با این تصور كه از این طریق می توان از قاچاق جلوگیری كرد.

وی با اشاره به گران شدن سالانه سیگارهای خارجی می گوید: بخشیدن 35 ریال از هر نخ سیگار به واردكنندگان سیگار، به معنای پر كردن جیب واردكنندگان به مبلغ حدود 150 میلیارد تومان در سال است.

مسجدی با اشاره به 20 تا 25 میلیارد نخ واردات رسمی سیگار می گوید: در كشور 40 میلیارد نخ قاچاق سیگار وجود دارد و این در حالی است كه مالیات سیگار خارجی در كشورمان 19 درصد، پاكستان و تركیه84 درصد، اردن 86 درصد است.

دبیركل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران ادامه می دهد: كلینیك های ترك سیگار به صورت رایگان خدمات مشاوره، آموزش و روش های ترك سیگار را ارایه می كنند.

مسجدی می افزاید: با وجود 14 درصد جمعیت سیگاری در كشور(10 میلیون نفر) از راه كارهای ترك سیگار تشویق به ترك همراه با ارایه خدمات است.

وی ادامه می دهد: هم اكنون كلینیك های ترك سیگار در جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، در خیابان طالقانی تهران، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما، وزارت نفت و هلال احمر دایر است.

مسجدی با بیان اینكه وزارت بهداشت گسترش این كلینیك ها را در برنامه خود دارد، می گوید: داوطلبان با انجام ثبت نام هفته ای دو بار در كلاس های 15 تا 18 نفره این كلینیك ها شركت كرده و ظرف چهار تا شش هفته تحت آموزش، مشاوره و روش های ترك سیگار قرار می گیرند.

دبیر كل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اضافه می كند: درمورد افرادی كه دچار اعتیاد شدید به سیگار هستند داروهای جایگزین مثل نیكوتین تجویز می شود.

'خدیجه محصلی' مسوول دبیرخانه كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز می گوید استعمال دخانیات عامل 90 درصد سرطان های ریه و 80 درصد برونشیت مزمن و 25 درصد بیماری های قلبی است.

وی می افزاید: سیگار كشیدن بر روی تمام قسمت های بدن آثار سوء خود را می گذارد از پوست كه باعث تیرگی و پیری زودرس در آن می شود تا استخوان ها كه باعث پوكی استخوان در آنها می شود.

محصلی اضافه می كند: تنباكو همراه با كاغذ و فیلتر و برخی افزودنی ها، مواد تشكیل دهنده سیگار است و در واقع سوختن این مواد با هم،‌ موجب پدید آمدن بیش از 4 هزار ماده سمی و 80 ماده سرطانزا می شود.

محصلی با اشاره به این كه دود سیگار دو جریان اصلی و فرعی است، می گوید: جریان اصلی هنگام پك زدن، وارد دهان و ریه فرد سیگاری می شود و جریان فرعی كه بسیار خطرناك تر است در فاصله پك زدن ها از نوك سیگار انتشار یافته و در محیط پخش می شود كه هم اطرافیان فرد سیگاری از این دود استنشاق می كنند و هم در تنفس بعدی وارد ریه فرد سیگاری می شود.

اجتمام**9105**1569**





:: برچسب‌ها: فوتبال , هنر , باند ,
:: بازدید از این مطلب : 230
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: