به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، 'علی نیكزاد' برای ارایه گزارشی از عملكرد وزارت راه و شهرسازی در جلسه علنی روز یكشنبه مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وی اظهارداشت: میزان تلفات جاده ای كشور در سال 1384، 27 هزار 677 نفر بود كه اگر با همین روند جلو می رفت این میزان اكنون بایستی به 54 هزار نفر می رسید.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: میزان تلفات جاده ای با اقدامات دولت های نهم و دهم و با كمك نهادهای دست اندركار از جمله پلیس راه، هلال احمر و اورژانس تا سال گذشته (1390) به 24هزار تن كاهش یافت.
نیكزاد ادامه داد: وزارتخانه های مسكن و راه و ترابری 31 خرداد ماه سال 1390 با تصویب مجلس شورای اسلامی با یكدیگر ادغام شدند و بلافاصله در طی سه روز ستادها از وزارت مسكن به وزارت راه منتقل شد و سازمان های وابسته را نیز سازماندهی كردیم و پس از آن در همه استان ها مدیران خود را منصوب و وظایف آنها را تعریف و مشخص كردیم.
**491 طرح در بخش حمل و نقل در حال اجرا است
وزیر راه و شهرسازی با بیان این كه هم اكنون 491 طرح در بخش حمل و نقل با 70 هزار میلیارد تومان اعتبار در حال اجرا است، گفت: ساخت راه آهن كه كشورهای تركمنستان، عراق، سوریه ، آسیای جنوب شرقی، چین ، روسیه، افغانستان و ایران را به هم متصل می كند از مهم ترین اقدامات این وزارتخانه بوده است.
وی با یادآوری آمار مسافران جابجا شده در دولت های نهم و دهم اظهارداشت: در این دو دوره میزان مسافران جابجا شده 24 میلیون و 600 هزار نفر بود كه نسبت به هشت سال قبل از آن 92 درصد رشد داشته است.
وزیر مسكن و شهرسازی ادامه داد: كل بار جابجا شده در این دو دولت 32.3 میلیون تن بوده است كه نسبت به هشت سال قبل از آن 26 درصد رشد داشته است.
نیكزاد افزود: ترانزیت كالا در بخش ریلی 45/1 میلیون تن در دوره های دولت های نهم و دهم بوده كه نسبت به هشت سال قبل از آن 85 درصد رشد داشته است.
وی در ادامه به آزادراه هایی كه در دوره های دولت های نهم و دهم احداث شده اند، اشاره كرد و یادآور شد: از مهم ترین اقدامات در این بخش اتصال آزادراه های استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، قزوین و تهران در این دو دوره به همدیگر بود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: برای امسال پیش بینی شده است كه 375 كیلومتر آزادراه افتتاح شود ضمن این كه در زمینه بزرگراه ها نیز در دولت های نهم ودهم 10 هزار و 879 كیلومتر احداث شده است.
نیكزاد همچنین درمورد راه های روستایی موجود در كشور تصریح كرد: در روستاها 95 هزار كیلومتر راه آسفالته، 31 هزار كیلومتر راه شوسه و 23 هزار و 780 كیلومتر راه خاكی وجود دارد كه در نظر داریم بیشتر این راه ها را به راههای آسفالته تبدیل كنیم.
وی ادامه داد: در سال 1390 در مجموع 393 هزار و 736 پرواز در ایران انجام شد كه 16 هزار و 161 هزار و 466 پرواز داخلی و دو هزار 353 مورد پرواز بین المللی نیز انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین درمورد فعالیت بنادر موجود در كشور اظهارداشت: افزایش ظرفیت بنادر تجاری در دولت های نهم و دهم 58 میلیون تن بوده كه نسبت به هشت سال قبل از آن 59 درصد رشد داشته است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با ارایه گزارشی از وضعیت مسكن مهر گفت: در تعامل ارزشمندی كه با انبوهسازان صورت گرفت، از این پتانسیل برای ساخت مسكن مهر استفاده و بستر مناسب فراهم شد تا بخش خصوصی بتواند موضوع ساختن مسكن مهر را مدیریت كند.
نیكزاد با اشاره به حمایتهای دولت و مجلس از نهایی شدن طرح مسكن مهر ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) فرمایشی داشتند مبنی بر اینكه نظام اسلامی ظلم و تبعیض را تحمل نخواهد كرد و این از حداقل حقوق فرد است كه باید مسكن داشته باشد، مشكل زمین باید حل شود و همه محرومان باید خانه داشته باشند و هیچ فردی در هیچ گوشه مملكت نباید بیخانه بماند.
وی با بیان اینكه در ساخت مسكن تمامی این فرمایشات لحاظ شده است، گفت: در اوایل دولت نهم چهار میلیون و 428 هزار واحد مسكونی روستایی ساخته شد و در طول دولت نهم و دهم نیز ساخت یك میلیون و 810 هزار واحد مسكونی روستایی را شروع كردیم كه ساخت یك میلیون و 130 هزار واحد مسكونی به اتمام رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این نكته كه تقریبا همه واحدهای روستایی قبل از دولت نهم و دهم تكمیل شده است، ادامه داد: این دولت بدون در نظر گرفتن مسكن ساخته شده توسط بخش خصوصی بالغ بر 20 درصد مسكن شهری را نیز در دست ساخت دارد.
نیكزاد با بیان اینكه هیچ مسكنی بدون آمادهسازی اجازه اخذ وام برای آغاز بكار را ندارد، گفت: این هدف در دل مسكن مهر گنجانده شده است كه كار خوب دولت فعلی بود.
وی با ارایه گزارشی از هماهنگی این وزارتخانه با سایر وزارتخانهها برای تامین نیازهای بخش مسكن مهر گفت: موضوع ساخت تاسیساتی چون مسجد و مدرسه نیز دنبال میشود، حدود 500 مسجد در دست ساخت است و برای ساخت مدارس نیز جلساتی با وزیر آموزش و پرورش داشتیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه و در پاسخ به تذكر نمایندگان مردم در خانه ملت با اشاره به روند كیفی سازی ساخت و ساز مسكن مهر گفت: تمامی ساخت و سازهای مسكن به خصوص در بخش مسكن مهر زیر نظر سازمان نظام مهندسی و توسط بخش خصوصی انجام می شود و سرعت در انجام كار فدای كیفی سازی نمی شود.
نیكزاد افزود: در حال حاضر 261 باب فضاهای آموزشی و تفریحی در حوزه مسكن مهر ایجاد شده و بودجه لازم برای آنها نیز به استانداران واگذار شده است.
نیكزاد در پاسخ به تذكر نماینده ای مبنی بر ساخت مسكن مهر در خارج از محدوده شهرها یادآور شد: براساس قانون ساماندهی و حمایت از عرضه و تولید مسكن، اجازه افزایش محدوده قانونی به دولت توسط نمایندگان داده شده و دولت می تواند براساس این قانون جهت رفع نیاز ساخت مسكن در كشور و در این راستا اقدام كند.
وی تصریح كرد: در سال 85 و در استان ایلام 99 هزار و 58 واحد مسكونی ساخته شده كه از سال 85 تاكنون نیز 46 هزار و 201 واحد به آن اضافه شده كه می توان گفت به اندازه 47 درصد مسكن های موجود در كشور در این استان ساخته شده است.
نیكزاد به طرح های در دست اقدام دولت در زمینه مسكن مهر نیز اشاره كرد و گفت: مترو هشتگرد و پرند جزو نیازهای ضروری مسكن مهر در این مناطق است كه این موضوع نیز در دستور كار قرار گرفته است.
سیام* 9121**1478**1336**